İmplant
Düşen ya da çekilen dişlerinizin ağzınızda oluşturduğu boşluğu implant tekniği ile doldurabilirsiniz. Kendi doğal dişlerinize eş değer olan implantlar ile normal yaşantınızı konforlu bir halde geçirebilirsiniz.
İmplant, ağızda bulunan diğer dişlere zarar vermeden , eksik olan dişlerin yerine , çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür. İmplant tekniği sayesinde yapay bir dişin çene kemiği içine yerleştirilmesiyle birlikte doğal diş sahibi olmuş gibi implantı rahatlıkla kullanabilir ve günlük yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.
Klasik protez yöntemine en iyi alternatif olan implant tedavisinin hem alt çene hem de üst çenede gayet olumlu sonuçlar verdiği gözlenmiştir. Alanında uzman hekimler tarafından yapılan implant tedavisinin oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkardığı görülmüştür.
Diş implantları; insan vücuduna gayet uyumlu ve kullanımı da elverişli malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemelerin başında titanyum ve zirkonyum gelir . Titanyum herhangi bir alerji riski yaratmayan, kıymetli bir metaldir.
Ağızda diş kaybı olan yere yerleştirilmek üzere küçük titanyum bir vida hazırlanır. Daha sonra onun üzerine gelen abutment denen cisim ile birleştikten sonra , bu titanyum vidaya porselen ya da zirkonyum dediğimiz maddelerden bir kron yapılarak yerleştirilir. Böylece implant tedavisi tamamlanır.
Burada sözü geçen titanyum vida doğal diş kökünün görevini yapması için geliştirilmiştir ve çene kemiğine de son derece uyumlu yapay bir diş köküdür.
Uygun görülen anestezi yöntemi uygulandıktan sonra hastanın diş eti , çene kemiğine ulaşılıncaya kadar açılır. Çene kemiğine implantın rahatça yerleştirilebileceği kadar uygun bir delik açılır. Bu deliğe implant vidası yerleştirilir ve üzerine de koruyucu kapak şeklinde bir vida yerleştirilir. Diş eti dikiş atılarak kapatılır. Artık tedavinin bekleme sürecine geçilir.
Bu süre içinde işlem görmüş bölgenin iyileşmesi beklenir. Bir kaç ay sonra iyileşmiş bölgedeki koruyucu kapak dediğimiz vida çıkartılır. Onun yerine kuron dediğimiz porselen ya da zirkonyumdan yapılmış yapay bir diş yerleştirilir. Görüntü ve kullanım olarak kendi dişinizden ayırt edemeyeceğiniz implant tedavi süreci böylece tamamlanmış olur.